Mgr. Josef Cogan

  • STAN
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2018 21:22:01

Rozpočet 2019? Aby bylo na moderní nemocnice a silnice

Rozpočet 2019? Aby bylo na moderní nemocnice a silnice

Rozpočet Královéhradeckého kraje na rok 2019 je v základních položkách vypracován. Na straně příjmů plánujeme jen mírné navýšení daňových příjmů – do 3 %.

Výdajovou prioritou č. 1 je nový pavilon náchodské nemocnice; za 3 roky tam utratíme 1 350 milionů korun za stavbu a 300 milionů za nábytek a přístroje.

Prioritou č. 2 je spoluúčast k projektům dotovaným Evropskou unii. Prioritou č. 3 jsou krajské silnice. Výčet je úplný – priority č. 1 a č. 2 jsou rozpočtově plně pokryty. Priorita č. 3 musí být ještě posílena, připravenost dopravního úseku pod vedením náměstka hejtmana M. Červíčka je prvotřídní a nejlépe zorganizována.

Do konce volebního období nelze počítat se započetím větší investice, jedinou výjimkou je výstavba nového pavilonu v nemocnici Jičín. K soutěži o dodavatele stavby je připraven společný pavilon pro oddělení hemodialýzy, onkologii a laboratoře; cena se bude pohybovat mezi 500 až 600 miliony Kč.

Rozpočtářům se daří „vygenerovat“ na investice ročně cca jednu miliardu. Investiční „koláč“ by mohl být i větší – peníze nám ale bohužel berou provozní výdaje, zejména růst mandatorních výdajů v oblasti platů v našich příspěvkových organizacích a akciových společnostech.

Hlavním úkolem pro rozpočet 2019 je nepřipustit, maximálně „dusit“ nárůst provozních výdajů, a pak posílit výdaje na opravy silnic a shromažďovat finanční zdroje na jičínskou nemocnici.

Rudolf Cogan, radní Královéhradeckého kraje s gescí finance

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama