Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2018 13:31:00

Nechceme se smířit s tím, že obhajoba je součástí obžaloby

Nechceme se smířit s tím, že obhajoba je součástí obžaloby

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 19. září 2018 k trestnímu zákoníku

Děkuji za slovo. Jenom stručnou reakci na paní poslankyni Válkovou. Pan kolega předřečník, který se jmenuje poslanec Veselý, podle mého názoru nemluvil populisticky. Naopak, poměrně odvážně se populistům vzepřel, vzepřel se populistickému pohledu na to, že každý obviněný je sprostý podezřelý, pokud to zrovna není premiér Babiš. A my se prostě nechceme smířit s tím, že obhajoba je součástí obžaloby, což byla oblíbená zásada totalitních dob.

A na náznaky, jak začínají jednotlivé totality, tady pan poslanec Veselý upozornil, upozornil na ně správně, ty náznaky prostě ve veřejném prostoru jsou a netýkají se zdaleka jenom advokátní profese. Takže já bych za poslanecký klub TOP 09 panu předřečníku Veselému chtěl poděkovat a říci, že nám mluvil z duše.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama