Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2018 14:26:04

Reálnost předvolebních slibů

Reálnost předvolebních slibů

Sliby chyby, se říká. Zřejmě to platí jak v životě, tak v politice. Ale sociální demokraté v Uherském Hradišti vždy drželi, drží a budou držet své slovo. Prioritou je zlepšení života občanů města.

Sociální demokraté mají pro komunální volby v Uherském Hradišti svůj komplexní volební program Pro náš společný domov, který řeší problémy občanů města. A je jen škoda, že se voliči nerozhodují podle programových priorit, ale že se rozhodují na základě emocí či známosti jednotlivých kandidátů. Prostě jak řekl Luboš Zaorálek, občané nám program nečtou. Je to ku škodě města, protože při pročítání předvolebních slibů řady politických soupeřů je zřejmé, jak se na nich vyřádili PR specialisté.

Nejvíce je to znát na volebních sloganech politického hnutí ANO 2011, protože tyto slogany lze použít kvůli své obecnosti v každém městě. Podobné to mají Nestraníci pro Hradiště, pouze s tím rozdílem, že z plakátů je patrné, že se jedná o naše město. ODS a KRUH se snaží vzbudit dojem, že mají na vše řešení. Řešením je výstavba bytů, dětských hřišť či podpora MHD. Je spíše otázkou, proč tyto priority již neprosazovaly v minulých čtyřech letech. A nelze to svádět na opozici, ta tyto body programu navrhovala a prosazovala jim navzdory.

Když jsem se začetl do programu Soukromníků, pak jsem si nejprve myslel, že čtu náš volební program. Podpora Hradišťanů, klubovny pro seniory či výstavba startovacích bytů. Nicméně pokud si srovnám jejich program se stanovisky mecenáše a senátora, který kampaň Soukromníků financuje či lídra kandidátní listiny, pak je třeba tento program modifikovat. Výstavba startovacích bytů pomocí developerů bude k ničemu, protože na jejich ceny mladí nedosáhnou. Nehledě na chuť Soukromníků prodávat současné městské byty, což zhorší dostupnost nájemního bydlení ve městě a zvýší ceny nemovitostí. Nevím, jak přišli s podporou na 500 Kč, ale je to přesně částka, kterou my chceme použít k podpoře cestování v MHD. Název UH karta spíše evokuje pražskou Open card a opravdu bych byl nerad, aby i takto skončila. Bezdomovectví změnou legislativy nezmizí, pouze se přesune jinam, zvýší kriminalitu a sníží bezpečnost na ulicích.

Určitě se shodneme se Soukromníky na prioritních investicích v dopravě. Poněkud mě mrzí, že těch 65 milionů v Rochus parku, tolik prosazovaných těmito aktéry, mohlo být využito právě na obchvat Jarošova či při řešení nedostatku parkovacích míst na sídlištích.

Je zřejmé, že ani ČSSD celý svůj program nemůže splnit. Zejména z pohledu limitujícího období čtyř let a omezeného zdrojového rámce. Ale stejně jsou na tom programy dalších politických stran a uskupení. To, co je podstatné, je snaha zlepšit životní podmínky našim spoluobčanům. Na tom budeme trvat, tak jako budeme trvat na transparentnosti veřejných financí a na stejných podmínkách pro všechny občany města. Uherské Hradiště je pro nás srdeční záležitostí a proto chceme pro své spoluobčany pracovat na 100% a rádi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama