Michal Malý

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2018 21:50:18

Jak Praha utrácí, nebo dokonce rozkrádá naše daně - lavičky

Jak Praha utrácí, nebo dokonce rozkrádá naše daně - lavičky

Umělecká díla do veřejného prostoru patří. I když člověk někdy pochybuje, co vše je dnes uměleckým dílem. Už naši dědové realizovali umělecká díla zkrášlující město ze sbírek. Městské části Prahy však ne.

 

Červená lavička v Praze 6 – Dejvicích stála 850 tisíc. Nikoli ze sbírky, ale z našich daní a podle starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře za TOP09 možná bude stavět další - zase z našich daní. Jenže to není vše. Podívejme se na to i na lavičku blíže. Před pár dny jsem se potkal s člověkem, který byl pověřen výrobou a realizací lavičky a vymyslel kotvení. Za veškerou práci vystavil fakturu ve výši 150.000,- Kč. Radnice Prahy 6 však zaplatila 850 tisíc. Kam se vypařilo těch 700 tisíc z našich daní. To ale stále ještě není vše. Dovolím si odcitovat vysvětlení ceny, kterou Ondřej Šrámek, tiskový mluvčí Prahy 6 vysvětlil takto - cituji:

"Cena lavičky je tvořena ze dvou částí. Jedna část je za umělecké dílo a ta druhá za kvalitní ukotvení do země. Samotné dílo vyšlo na 500 tisíc korun. Tato částka zahrnovala cenu za vítězství v architektonické soutěži, výkresovou a realizační dokumentaci, výrobu díla a honorář pro autory, jimž byli Petr Pištěk a Lea Dostálová. Zbylých 350 tisíc korun zaplatila radnice za zakotvení a úpravu okolí, které bylo potřeba před usazením lavičky provést."

https://www.youtube.com/watch?v=XdXVeu5KmSA&t=26s

Pan mluvčí buď lže, nebo nezná fakta, o kterých hovoří. Všimli jste si? Jedna částka je podle něj za ukotvení, druhá za dílo. Jenže to dílo včetně ukotvení stálo jen 150 000. Kam tedy zmizelo těch 700 tisíc z našich daní? Na odměnu za nápad, nebo dokonce jinam? Když jsme u těch laviček, pojďme se podívat ještě na jednu ze dvou, také v Praze 6, Na Petřinách. Zde stála dvě umělecká díla půl milionu. Jak jinak, opět z našich daní. Hospodaření městské části je jedna z věcí, které bych se rád v případě zvolení věnoval.

Nezapomeňte na to, jak hospodařili vaši radní u voleb.

Michal Malý
Člen ReV Strany svobodných občanů, člen  Liberálně-konzervativního křídla Svobodní Plus

protože usiluji o zachování suverenity a nezávislosti ČR, usiluji o skutečnou svobodu našich občanů: kandiduji do Senátu ve volebním obvodě 23 -  Praha 8 pod číslem 9

O nás musíme rozhodovat sami! Jde o naši zemi a budoucnost našich dětí. Prosím, podpořte Deklaraci nezávislosti České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama