Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.09.2018 12:22:00

Reakce Ruska na sestřelení ruského letadla v Sýrii

Reakce Ruska na sestřelení ruského letadla v Sýrii

V minulém týdnu provedly Izraelské stíhačky, jak je jejich častým zvykem, útok na údajné cíle hnutí Hizballáh v Sýrii.

Při tomto útoku se izraelská letadla při letu schovala za ruské letadlo IL-20, které pak syrská obrana omylem sestřelila, neboť jej nedokázala v komplikované situaci identifikovat.
Není proto překvapením, když ruský ministr obrany Sergej Šojgu včera oznámil, že Rusko dodá Sýrii protiraketový systém S-300, který je schopen zasahovat vzdušné cíle a správně je předtím identifikovat. Jak to řekl Šojgu, dodávka systému S-300: „zchladí horké hlavy“.

Je třeba dodat, že tento systém měl být Ruskem dodán Sýrii již před pěti lety a na žádost izraelské strany byla tato dodávka pozastavena. Nyní, po sestřelení ruského letadla a zmaření patnácti lidských životů v něm, chce Rusko omezit své bojové ztráty. To je zcela pochopitelné.

Systém S-300 má dosah 250 km a pokryje oblast o šíři 500 km. Je také schopen zasáhnout několik cílů najednou. Ruská armáda je již dnes vybavena novým systémem S-400 a ve vývoji je i další, ještě pokročilejší protiraketový obranný systém S-500.

Dodávka systému S-300 samozřejmě poněkud změní situaci ve vzduchu nad Sýrií, kde izraelská letadla již nebudou mít příště pocit, že by letěla na výlet.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama