Michal Malý

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.09.2018 17:51:14

Jak se (ne)hospodaří v Praze - mosty

Jak se (ne)hospodaří v Praze - mosty

V Praze spadla Trojská lávka. Naštěstí všichni, co byli na lávce, pád přežili. Přes opakované upozornění na havarijní stav, nikdo nekonal, jak měl. Odborníci, placení z našich daní, zřejmě nejsou dostatečně odborní.

 Odpovědnost nenese nikdo, nikdo nebude hradit škodu. Tu hradíme my, z našich daní. V Praze je 80% mostů ve špatném, až havarijním stavu. Budeme čekat, až některý spadne i s lidmi?

Železniční most. Nemá jméno, a tak se mu prostě říká železniční. Nebo výtoňský. Je krásný, podívejte se. Postavili ho naši dědové za císaře pána v roce 1901 a most nahradil původní konstrukci z roku 1872. Výměnu celé ocelové konstrukce mostu zvládli naši dědové za dva dny. Ano, slyšíte správně, za pouhé dva dny. Dnes je plánovaná demontáž původního mostu a náhrada novým odhadována na mnohem déle.

Včasný nátěr by stál podle mého tak 6 - 10 milionů. Praha je měla. Měla i odborníky, jenže ti tomu zřejmě nerozumí, nebo se flákali, a tak roky most nikdo nenatřel. Takto se úředníci nestarali o majetek města za platy z našich daní. Škoda cca 1 miliarda. Odpovědnost nikdo nemá, a tak tu miliardu zaplatíme zase my, z našich daní. O Libeňský most se také nikdo roky nestaral. Že je něco špatně, si kdosi všiml, až když z mostu začaly odpadávat kusy betonu a objevila se holá armatura. Tak ji natřeli. To, že armatura „bez betonu“ neplní svoji funkci nikoho očividně nezajímalo. Díky tomu, že most nebyl udržován, tak se bude bourat. Nový bude stát dvě miliardy. Jak jinak, než z našich daní.

https://www.youtube.com/watch?v=uT2BNsaGP4U&t=17s

Takto Prahu řídí odborníci, kteří mají pečovat o její majetek. No a dnes před volbami zase slibují. Prahu poslední čtyři roky vedla koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN). Co dělali dosud vidíte sami. Je třeba poslat tyto lidi kam patří.

Nazapomeňte na to u voleb.


Michal Malý
Člen ReV Strany svobodných občanů, člen  Liberálně-konzervativního křídla Svobodní Plus

protože usiluji o zachování suverenity a nezávislosti ČR, usiluji o skutečnou svobodu našich občanů: kandiduji do Senátu ve volebním obvodě 23 -  Praha 8 pod číslem 9

O nás musíme rozhodovat sami! Jde o naši zemi a budoucnost našich dětí. Prosím, podpořte Deklaraci nezávislosti České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama