Ing. Robert Plaga, Ph.D.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2018 17:17:00

Je nutné, aby sportovní kluby podpořily i kraje a obce

Je nutné, aby sportovní kluby podpořily i kraje a obce

Do konce října mohou sportovní kluby žádat o celkem 1,5 miliardy korun na podporu sportování dětí a mládeže.

 MŠMT je připraveno poskytnout v příštím roce až 1,5 miliardy Kč na sportování dětí a mládeže ve sportovních klubech. Ve srovnání s minulým rokem došlo k navýšení finančních prostředků neinvestičního programu Můj klub o více než jednu třetinu. Zároveň byly zásadně zjednodušeny podmínky pro podávání žádostí. Stát dále očekává od krajů a obcí, jako důležitých partnerů v oblasti rozvoje sportu, že se připojí a podpoří kluby ze svých rozpočtů.

„Nadále usilujeme o dostupnější sport pro děti, a proto navyšujeme podporu trenérů, provozu sportovních zařízení a nákupu sportovního vybavení. Program Můj klub představuje zásadní nástroj pro rozvoj sportu v obcích. Proto je nutné, aby se vedle státu připojily kraje a obce a podpořily sportovní kluby ze svých rozpočtů,“ řekl ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga.

Program Můj klub je zaměřen na zabezpečení sportovní a pohybové činnosti dětí a mládeže ve věkové kategorii do 23 let. MŠMT podmínky programu zásadně proti minulému roku zjednodušilo, čímž bude vypracování žádostí pro kluby ještě snadnější, a zároveň program vyhlásilo dříve.

„Pokud žadatelé budou mít včas informaci o výši podpory, lépe připraví rozpočet na rok 2019. Obce budou moci tuto základní podporu zohlednit při rozdělování místních dotací tak, aby podporu klubů z MŠMT doplnily a diferencovaly. Sportovní kluby dostanou více prostředků a využití státních a obecních zdrojů bude efektivnější,“ komentoval vyhlášení výzvy Můj klub náměstek pro řízení sekce sportu a mládeže Karel Kovář.

MŠMT zahájilo přímou podporu sportovních klubů v roce 2016. Průměrná podpora na jedno dítě v roce 2018 činila 1666 Kč a bylo podpořeno více než 4250 klubů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama