Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2018 12:23:00

S dobrým vedením přináší zaměstnávání handicapovaných užitek všem

S dobrým vedením přináší zaměstnávání handicapovaných užitek všem

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) navštívila Jihočeský kraj, aby i zde zmapovala potřeby v sociální oblasti a na trhu práce.

 První kroky ministryně Maláčové vedly do výrobního družstva DITA v Táboře. To bylo založeno již v roce 1956 a dnes v něm pracuje 230 zaměstnanců, z čehož více než polovina jsou lidé zdravotně znevýhodnění. V družstvu, které exportuje 80 procent výroby do států EU, ale i mimo unii, se Jana Maláčová setkala se zaměstnanci čtyř výrobních divizí, tedy kovovýroby, výroby textilu, plastu a specializovaných montáží.

„Podpora zaměstnávání osob se zdravotním postižením na chráněném trhu práce je velmi důležitou součástí sociální politiky. Zde jsem si opět ověřila, že pokud má podnik dobré vedení, je zaměstnávání těchto osob v praxi velmi dobře možné a přináší užitek všem zainteresovaným stranám,“ konstatovala ministryně Maláčová.

V rámci programu návštěvy Jihočeského kraje se ministryně setkala také s hejtmankou Ivanou Stráskou, se kterou probrala priority Jihočeského kraje v sociální politice, problémy kraje, investice a plánovanou výstavbu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama