RNDr. Zděnek Kvítek, PhD.

  • HPP 11
  • Praha 11
  • regionální rozvoj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2018 1:11:00

Kdy už konečně bude MČ podporovat sportování školáků místo sportovních bafuňářů?

Kdy už konečně bude MČ podporovat sportování školáků místo sportovních bafuňářů?

HPP 11 dlouhodobě prosazuje místo stávajících neprůhledných sportovních grantů adresnou podporu výkonnostního sportování školáků. Každému školákovi na Praze 11 chce nabídnut voucher MČ na sportování v oddílech v minimální nominální hodnotě 1 000,-Kč.

Pokud by nebyly uplatněny na sportování všechny vouchery, tak reálná cena voucheru při zachování celkové dotace na sport by mohla vzrůst i několikanásobně.

Kdo jiný, než rodič školáků je nejlépe schopen rozhodnout, jaký druh sportu je pro jeho dítě nejlepší a jaký sportovní oddíl se skutečně dětem věnuje. HPP 11 je přesvědčeno, že úlohou MČ není financovat sportovní soutěže nebo velmi nákladné sporty pro pár vyvolených, ale naopak finančně méně náročné sporty, které umožní s dotací MČ sportovat i sociálně slabším žákům, kteří by si jinak nemohli sportování dovolit. Taková investice by významně přispěla nejenom ke zlepšení zdravotního stavu mládeže, ale i jako účelné protidrogové opatření. Navíc by přispěla i k zvýšení bezpečnosti na Jižním Městě.

MČ by obdobným způsobem mohla financovat i jinou zájmovou činnost školáků jako je opomíjená hudební, výtvarná výchova, počítače, ...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama