Tomáš Macura

  • Ostrava
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2018 10:23:00

Před gymnáziem byl zasazen strom Olgy Havlové

Před gymnáziem byl zasazen strom Olgy Havlové

Před Gymnáziem Olgy Havlové v Porubě se zelená nový strom. Strom Olgy Havlové je 70. z 85 plánovaných stromů, které jsou sázeny z iniciativy Výboru dobré vůle – nadace Olgy Havlové.

Liliovník tulipánokvětý bude připomínat nedožité 85. narozeniny první manželky československého a českého prezidenta Václava Havla a zakladatelky nadace Výbor dobré vůle, jak uvedla ředitelka nadace Monika Granja. Společně s ředitelkou školy Janou Huvarovou, současnými studenty a dalšími hosty jej zasadil primátor Tomáš Macura.

„Jsem rád, že jsme se mohli připojit k iniciativě Výboru dobré vůle a být u toho, když se sází další strom nesoucí její jméno. Měl jsem možnost se velmi letmo s paní Olgou setkat. Budu si ji pamatovat jako nositelku pevných zásad, které budou mít platnost v budoucnu, i v jakékoli jiné době. Byla velká tím, že ze svých názorů neustoupila a stála si za nimi,“ řekl primátor Tomáš Macura.

Na dopoledním doprovodném programu na gymnáziu participovala i Knihovna Václava Havla za účasti Michala Žantovského, která odstartovala vzdělávací projekt zaměřený na problematiku lidských práv.

Význam stromu bude připomínat pamětní kámen s nápisem: Strom Olgy Havlové, 1933 – 1996, vysazený k nedožitým narozeninám paní Olgy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama