ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2018 21:16:00

Dopravní experti naznačili rozvoj městské dopravy na dalších deset let

Dopravní experti naznačili rozvoj městské dopravy na dalších deset let

Městská rada vzala na vědomí dokument, který se týká možného rozvoje pražské integrované dopravy (PID) v letech 2019 až 2029.

Městské části a veřejnost díky tomu získají podrobnější představu o tom, jakou podobu by mohla získat hromadná doprava v následujících deseti letech a jakým způsobem by se měla modernizovat. Jedná se o odborná doporučení dopravních expertů, která má ROPID za úkol představit všem dotčeným městským částem, veškerým dopravcům a dalším organizacím a vypořádat případné připomínky.

„Pražené díky této koncepci získají představu o tom, jakou podobu hromadné dopravy mohou v následujících deseti letech očekávat v okolí svého bydliště či pracoviště po dokončení nových tras metra, tramvají a po modernizaci železničních tratí. Jde však o odborná doporučení dopravních expertů a ROPID s nimi musí seznámit širokou veřejnost a doporučení prodiskutovat. Nejen já, ale i zbylí radní nejsme vůbec nakloněni některým návrhům na přejmenování názvů, zejména pokud jde o názvy stanic metra. O takových změnách by v budoucnu musela rozhodnout rada,“ uvedl náměstek pro oblast dopravy Petr Dolínek.

Dokument počítá s tím, jak by se mohly jednotlivé části Prahy vyvíjet a jak by se spolu s nimi mohla vyvíjet i městská veřejná doprava. Dopravcům bude vodítkem pro přípravu strategie obnovy vozového parku tramvají a autobusů, zatímco zpracovatelům projektových dokumentací umožní vhodně umisťovat a dimenzovat nové zastávky, obratiště, případně sociální zařízení pro řidiče. Primárním cílem dokumentu bylo, aby při projektování nových infrastrukturních staveb nevznikaly chyby, jak to mu bylo v minulosti. Dokument se snaží těmto chybám při vzniku a projektování staveb předejít.

Schválené usnesení včetně koncepce je ke stažení ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama