JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2018 20:33:00

Hejtman Šimek se setkal s válečnými veterány a politickými vězni

Hejtman Šimek se setkal s válečnými veterány a politickými vězni

Se 36 členy Českého svazu bojovníků za svobodu - válečnými veterány a politickými vězni - se v pátek 12. října 2018 v Brně setkal hejtman Bohumil Šimek.

V prostorách zastupitelského sálu brněnského sídla krajského úřadu předal trojici z nich stříbrné medaile Jihomoravského kraje.

Hejtman Šimek ocenil význam práce členů Českého svazu bojovníků pro zachování historické paměti. „Kraj se proto snaží v rámci svých možností přispívat na činnost Vaší organizace. Podpořili jsme novou expozici v Kounicových kolejích v Brně i vznik muzea v prostorách bývalého internačního tábora ve Svatobořicích-Mistříně. Každoročně podporujeme činnost Českého svazu bojovníků za svobodu i vydávání knih s problematikou odboje v době druhé světové války,“ konstatoval Bohumil Šimek.

Hejtman v průběhu slavnostního setkání společně s vydavatelem Šimonem Ryšavým a autorem knihy Petrem Kopečným symbolicky pokřtil publikaci Deprese a naděje. Kniha se věnuje domácímu odboji za druhé světové války, konkrétně odbojářům na Brněnsku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama