Mgr. Dana Lysáková

  • KSČM
  • Liberec (nečleněné město)
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2018 4:34:00

Neukojené ambice aneb Soudnost je dřina

Neukojené ambice aneb Soudnost je dřina

Nedávno jsem dostala dotaz na téma tzv. platformy Restart v rámci KSČM, která údajně hodlá oslovit okresní výbory, aby se připojily k její žádosti o svolání mimořádného volebního sjezdu strany.

 A také na to, zda byla podpora Babišovy vlády ze strany KSČM dobrým krokem.

Co dodat? Především nevím, co má být platforma Restart v rámci KSČM. Není to nic oficiálního a je zcela jedno, jak se sama pátá kolona nazývá. Členská základna okresu Liberec podobné poškozování KSČM odmítá a rozhodně se nebudeme rozvracečských aktivit zájmové lobby účastnit, zvláště pokud to je povyk jednotlivců tzv. ze záhrobí, od milovníků Stalinovy éry. Náš přístup k těmto škodícím aktivitám je dlouhodobě znám, a proto nejsme ani těmito samozvanci oslovováni. Jsme demokratickou stranou a k tomu máme i strukturu, jejímž prostřednictvím řešíme vnitrostranické věci. Své připomínky a představy mají možnost řešit jednotliví členové zcela běžně. Většina členské základny toto respektuje a nemá potřebu prát špinavé prádlo na veřejnosti. Zneužívání médií k řešení kádrové politiky strany považuji od těchto jednotlivců za velmi nekorektní. Pokud mají tolik výhrad a za formy a metody práce zvolili »cochcárnu« místo stanov, tak nerozumím tomu, proč v KSČM setrvávají. Nejprve by si měl každý zamést před svým prahem, ale této koloně patrně chybí vlastní smeták.

A připomínám, že KSČM je celostátně v pořadí šestá, v Jihočeském kraji čtvrtá a Českých Budějovicích - tedy bydlišti V. Filipa - třetí s tím, že preferenčními hlasy přeskákal na místo první. Jak jsou na tom tito kritici? Exmístopředseda a neúspěšný kandidát na předsedu ÚV KSČM J. Skála pro jistotu rezignoval na dvě místa do dvou volebních obvodů do Senátu v Praze. Ze skromnosti to asi nebylo… A v tom je ten rozdíl mezi současným předsedou V. Filipem a jeho spolustraníkem J. Skálou. Jeden koná a druhý jen a jen kritizuje a rozeštvává vlastní stranu.

Okresní organizace Liberec je toho názoru, že je nezbytné nejprve udělat podrobnou analýzu včetně návrhů na opatření, tedy stanovit demokraticky minimálně kroky A, B i C. A právě to B a C v diktátu této skvadry postrádám. Teoretizování bez skutečného vnímání vnitřních a vnějších podmínek a bez tzv. »Leninova tanga«, když se za klasiky schovávají, je k ničemu.

Vedení strany bylo demokraticky zvoleno na nedávném sjezdu, čekají nás dvě konference. Zde je parketa k řešení obsahových i vnitrostranických otázek.

A podpora vzniku Babišovy vlády? To bylo menší zlo. Podařilo se tak odvrátit vládu pravice a prosadit našich sedm bodů z programu KSČM.

V neposlední řadě i možnost dořešit poslední zbytky lumpáren pravice a jednotlivců, neboť v řadě případů již dochází k jejich promlčitelnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama