Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2018 9:09:00

řineslo EET ty slibované desítky miliard na výstavbu škol, školek a dálnic?

řineslo EET ty slibované desítky miliard na výstavbu škol, školek a dálnic?

Komentář na facebookovém profilu k efektivnosti EET.

Za rok 2017 na DPH podle ministerstva financí přineslo EET 4,7 mld. Kč (některé zdroje hovoří 4,1 mld. Kč). Samo o sobě to číslo působí impozantně, ale za minulý rok zvýšilo příjmy státu o asi 0,3 %. Nemluvě o tom, že toto číslo je samo o sobě nejisté, protože nikdo nedokáže určit, zda byla platba evidovaná kvůli systému EET, nebo spíše proto, že v ekonomickém růstu roste spotřeba obyvatelstva.

Stálo to za ty zavřené hospody, zdražení pro zákazníky, najmutí stovek úředníků, kteří musí používání EET kontrolovat a zvýšení byrokracie a nákladů pro tisíce poctivých podnikatelů a živnostníků? Nyní ministryně financí prosazuje rozšíření EET na 300 tisíc dalších živnostníků a řemeslníků ve 3. a 4. vlně, kterou původně zrušil Ústavní soud. Stojí to za to? Podle mě ne. Proto je ODS proti. Pokud souhlasíte, dejte lajk a sdílejte dále.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama