MUDr. Vít Kaňkovský

  • KDU-ČSL
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2018 22:58:00

Musíme hledat cestu k užší spolupráci s lidmi mimo naše řady

Musíme hledat cestu k užší spolupráci s lidmi mimo naše řady

Nárůst hlasů ve třech okresech z pěti, dobrý koaliční potenciál, nárůst koalic, ale i drobný úbytek kandidátů i zastupitelů. Tak zhodnotili vysočinští lidovci na svém krajském výboru 15. října výsledky komunálních i senátních voleb na Vysočině.

„Jsem rád, že zvlášť v porovnání s ostatními stranami máme pořád dost kvalitních kandidátů, kteří jsou ochotní jít s kůží na trh a sloužit své obci či městu. Množství nestraníků, zvolených za KDU-ČSL také dokazuje, že jsme strana otevřená. Nicméně úbytky počtu kandidátek i zastupitelů nás nutí k zamyšlení. A musíme také hledat cestu k užší spolupráci s lidmi mimo naše řady,“ uvedl krajský předseda Vít Kaňkovský (sám také z 18. místa vykroužkovaný do zastupitelstva města Třešť).

V porovnání se 154 kandidátkami v roce 2014 letos KDU-ČSL měla v kraji kandidátky ve 132 obcích, nicméně o sedm vzrost počet koalic, do nichž se zapojila. V okresech H. Brod, Žďár n. S. a Třebíč i přímo v těchto městech získala oproti minulým volbám více hlasů, na Jihlavsku a Pelhřimovsku ztratila. Celkem se v kraji může pyšnit 488 zastupiteli. V řadě klíčových měst KDU-ČSL zřejmě znovu získá místostarosty nebo starosty. V rámci republiky tvoří výsledky strany na Vysočině průměr.

Potlesk na krajském výboru zazněl pro senátní kandidátku KDU-ČSL na Třebíčsku Marii Dudíkovou, která se jen o 1,3 % nedostala do 2. kola – za její maximální výkon, pracovitost a obětavost. „Byla to pro mě čest reprezentovat křesťansko-demokratickou politiku. A měla jsem dobrou zpětnou vazbu zvlášť z míst, která jsem navštívila při kontaktní kampani,“ uvedla Marie Dudíková. Stejné poděkování KDU-ČSL vyslovilo finalistovi senátního souboje na Chrudimsku-Havlíčkobrodsku Danielu Hermanovi.

Nyní se vysočinští lidovci připravují na krajskou volební konferenci, která se bude konat 16. března 2019 a předchází předčasnému sjezdu KDU-ČSL i oslavám sto let strany. „Jednáme také o termínu a způsobu neformálního setkání s lidmi, kteří za nás kandidují a nejsou naši členové. Diskuse s nimi může být obohacující pro obě strany,“ dodal krajský předseda a poslanec Vít Kaňkovský.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama