RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2018 7:37:00

Papír snese všechno...

Papír snese všechno...

Komentář k měnícím se názorům vlády a premiéra Babiše v ČR a v EU na zavedení reverse charge

 Vítězství naší vlády na Ecofinu, ve věci zavedení reverse charge (tedy efektivně "vypnutí" kaskádovitého výběru daně a soustředění se na prodej zboží neplátci DPH), kterého jsme dosáhli tím, že jsme po dva roky blokovali další unijní daňové návrhy, má pozoruhodnou komunikační rovinu.

Například to, že premiérem dnes oslavovaná dohoda, kterou vyjednalo rakouské předsednictví, je někde dokonce ještě přísnější než původní návrh, který označoval slovy, jako je "návrh je v podstatě nepoužitelný", "škodlivý" a "postrádající logiku".

A tento "nepoužitelný návrh" prý bez problémů naše země slovy dnešní ministryně "použije".

To je pozoruhodnost, která s dokládá jen hlavní bizarnost situace. Zatím co dovnitř naší země ministerstvo tvrdí, že jeho opatření účinně potírají podvody, do Bruselu bude muset doložit, že ta stejná opatření selhala.

Náš stážista Jakub, kterého tato kauza zaujala, to popsal hezky ve svém daňovém miniseriálu, který najdete ZDE, nebo na našem webu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama