Edvard Kožušník

Svět není ani černý ani bílý
  • ODS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2011 14:29:00

Impact assesment potvrdil nesmyslnost nové evropské agentury

Impact assesment potvrdil nesmyslnost nové evropské agentury

Zrychlení postupu normalizace u evropských norem, lepší participace malých a středních podniků a společenských subjektů v procesu normalizace, rozšíření využití evropských norem pro oblast ICT a v neposlední řadě odstranění nejasností v platném právn

To jsou čtyři specifické cíle Evropské komise pro prosazení nového standardizačního balíčku, který navazuje na rok starou zprávu českého europoslance Edvarda Kožušníka. Ten byl za ni Evropskou asociací pro koordinaci zastoupení spotřebitelů v Normalizaci (ANEC) nominován na cenu MEP Awards za rok 2011, udělovanou každoročně v Bruselu.

Projednávání standardizačního balíčku je na pořadu gesčního Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitele (IMCO) Evropského parlamentu. Ten se dnes věnoval výsledkům hodnocení dopadů nově navržené legislativy. Podle europoslance Kožušníka, který se dnešního projednávání v parlamentním výboru účastnil, výsledky hodnocení, potvrdily závěry jeho loňské zprávy o budoucnosti evropské normalizace. „Zejména jsem rád, že hodnocení odmítlo vytvoření evropské agentury pro normy, proti jejímuž vzniku jsem se od počátku zasazoval“, uvedl k závěrům předložených Komisí Kožušník.

Kožušník také vyjádřil uspokojení nad tím, že Komise si je v novém standardizačním rámci vědoma důležitosti role organizací zastupujících malé a střední podniky a zúčastněné společenské subjekty. „Zapojení zúčastněných subjektů do procesu vzniku norem je základním předpokladem pro snižování byrokracie a odstraňování bariér na vnitřním trhu“, uvedl Kožušník. V tomto jej podpořil i Komisař pro vnitřní trh a služby Michel Barnier. Ten k celé problematice dodal: „s Evropskou komisí a s Evropským parlamentem, především pak s Edvardem Kožušníkem, který zde hraje velmi aktivní roli, jsme začali bod po bodu, oblast po oblasti, usnadňovat práci firmám, které chtějí exportovat a obchodovat na vnitřním evropském trhu. To platí nejen pro zboží, ale také pro služby, kde probíhá normalizace a standardizace, kterou vedeme s mým italským kolegou Antoniem Tajanim.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama