JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2018 7:37:00

Kraj hledá zhotovitele stavby dvou nových základen záchranářů

Kraj hledá zhotovitele stavby dvou nových základen záchranářů

Významný krok pro výstavbu nových základen záchranářů v Hustopečích a Šumné udělala Rada Jihomoravského kraje na svém jednání 22. října 2018. Schválila zahájení zadávacího řízení na tyto dvě podlimitní veřejné zakázky.

„V Hustopečích půjde o novostavbu základny, kde je předpokládaná hodnota předmětné veřejné zakázky 35 milionů korun včetně DPH, v Šumné se chystá výstavba nové základny za 10,3 milionu korun. V obou případech se počítá se zahájením realizace veřejné zakázky v březnu 2019. Záchranářské základny by měly být hotové po dalších 14 měsících, tedy v květnu 2020. Obě akce budou součástí úvěrového financování ze strany Evropské úvěrové banky,“ uvedl hejtman Bohumil Šimek.

Vybudováním obou nových objektů dojde k zabezpečení odpovídajících pracovních podmínek pro výjezdové skupiny, k zajištění rychlého a efektivního poskytování zdravotnické pomoci obyvatelstvu a ke zlepšení připravenosti základní složky Integrovaného záchranného systému k řešení mimořádných událostí.  V dlouhodobějším plánu kraje je vybudovat další základny například v Kyjově a Boskovicích.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama