doc. JUDr. Pavel Svoboda, Ph.D., D.E.A.

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.10.2018 20:21:00

Češi mají být na co hrdí

Češi mají být na co hrdí

K narozeninám, zejména těm jubilejním, se sluší přát. Já si dovolím popřát Česku, tedy nám všem, abychom si uvědomovali hned několik věcí.

 Máme být nač hrdi, je co slavit. Uspěli jsme od začátku jako průmyslová země. Prvorepubliková značka Made in Czechoslovakia je slavná dodnes.

Před sto lety jsme byli jediný demokratický stát uprostřed svých sousedů. Kulturně jsme Evropu ovlivnili na mnoha úrovních, ať už hudbou, architekturou nebo literaturou.

Hrdost na dědictví minulosti nás má vést k sebevědomí, to vede k vlastenectví. Vlastenectví, pokud mu nedovolíme degenerovat ve slepý nacionalismus a buranství, z nás udělá hrdé a srozumitelné partnery v Evropě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama