Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.10.2018 15:54:00

Prezident republiky kondoloval americkému prezidentovi

Prezident republiky kondoloval americkému prezidentovi

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v neděli dne 28. října 2018 kondolenční telegram Donaldu Trumpovi, prezidentovi Spojených států amerických, v souvislosti s teroristickým útokem v Pittsburghu.

Vážený pane prezidente,

s hlubokým zármutkem jsem přijal zprávy o odporném činu střelce v Pittsburghu, který krvavě ukončil životy mnoha nevinných lidí. Dovolte mi, abych rodinám obětí a všem občanům USA vyjádřil jménem svým i jménem lidu České republiky upřímnou a hlubokou soustrast.

Pln žalosti i zlosti musím konstatovat, že tuto brutální střelbu považuji nejen za ohavnou masovou vraždu, ale přímo za teroristický útok. Byl totiž namířen proti konkrétnímu náboženství a motivoval jej podle všeho pouze podlý antisemitismus. Jedná se o tragický projev nenávisti, proti níž musíme všichni bojovat.

Vážený pane prezidente, přijměte, prosím, ještě jednou moji nejhlubší soustrast.

V úctě
Miloš Zeman, prezident České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama