Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.11.2018 12:15:22

OMMO: Kriticky hodnotíme přístup Babišovy vlády k zákonu o sociálním bydlení

OMMO: Kriticky hodnotíme přístup Babišovy vlády k zákonu o sociálním bydlení

OMMO je subjektem, který se přihlásil ke koncepci sociálního bydlení, tedy také k nutnosti přijetí zákona o sociálním bydlení. Deklarujeme tento svůj postoj dlouhodobě...

OMMO je subjektem, který se přihlásil ke koncepci sociálního bydlení, tedy také k nutnosti přijetí zákona o sociálním bydlení. Deklarujeme tento svůj postoj dlouhodobě i proto, že Most a jeho okolí patří k lokalitám potýkajícím se neúspěšně se sociálními rozdíly, chudobou, pokračující negativní sociální a ekonomickou zátěží. 

Nevnímáme koncept sociálního bydlení jako "všespásný", avšak jako jeden z kroků, který je možné a žádoucí učinit pro podporu změn sociálního statusu řady lidí, a to nejen z hlediska přechodného řešení nastálé negativní situace, ale i jako nástroj kulturní a sociální výchovy, jak občany naučit zvládat nároky sociální a ekonomické reality, a získat také zázemí pro další svoje profesní a sociální uplatnění.

Deklarovaný krok Babišovy vlády ústy její ministryně pro místní rozvoj paní Dostálové hodnotíme výrazně negativně, protože ukazuje nejen na vlastní alibismus paní ministryně (před loňskými sněmovními volbami totiž vystupovala právě na podporu zákona), a také jako nekoncepční počínání. Jde totiž o to, a praxe posledních více než 20 let u nás to ukazuje, že absence takového zákona nejenže nikoho k ničemu nezavazuje, a to ani vládu, ale ani dotčená města či obce, které by měly údajně dostat k dispozici finance na tuto oblast.

Zároveň vyzýváme nejenom nevládní struktury, ale především politiky napříč politickým spektrem, aby zvážili, zda a jak iniciovat aktivity směřující k opětovnému projednání zákona o sociálním bydlení. Tedy aby se např. nezabývali pouze výší svých platů a účelovými kroky pro hlasy před volbami (jak ukazuje chování např. právě paní Dostálové a vlády), ale důsledně se zaobírali situací dotýkající se osudů nejen jednotlivců, ale matek či rodin s dětmi.

H. Svobodová, předsedkyně OMMO


Více zde: https://www.hnutiommo.cz/news/kriticky-hodnotime-pristup-babisovy-vlady-k-zakonu-o-socialnim-bydleni/ 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama