JUDr. Petr Hulinský, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2011 10:07:54

Odvolaného Ivana Fuksu by měl následovat ministr Vondra

Odvolaného Ivana Fuksu by měl následovat ministr Vondra

Když Alexandr Vondra nastupoval do funkce ministra obrany, sliboval, že zabrání předraženým nákupům a podivným zakázkám, u nichž je podezření z korupce. Výsledkem bylo, že sám čelí korupčnímu skandálu, kdy je podezřelý z tunelování rozpočtu na průběh

Bohužel, i jeho působení v čele resortu obrany vyvolává stále větší rozpaky. Pochybnosti vzbuzuje například nákup dalekohledů od švýcarské firmy Moskito. Podle Lidových novin se jedná o klasický příklad předraženého a podezřelého nákupu, jejichž praxi sliboval Vondra vymýtit. Rád bych proto vyzval ministra Vondru, aby nechal tuto zakázku zrušit a zároveň prošetřil, kdo za ni nese přímou odpovědnost.

Nejen z toho je zřejmé, že ministr Vondra buď veřejnosti neříká pravdu, anebo svoji funkci nezvládá a proto mu naprosto uniká, co se děje v resortu obrany. Připomeňme si jen přepadení veřejnoprávní ČT ozbrojeným komandem Vondrovy podřízené Vojenské policie či bobtnající skandál s toxickým odpadem ve výcvikovém prostoru Libavá.

Pokud odešel z vlády ministr zemědělství (a ten měl na rozdíl od Vondry podporu odborné veřejnosti), protože byl podle premiéra neschopný, musel by Petr Nečas Alexandra Vondru z vlády odvolat již dávno.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama