Ing. Věstislav Křenek

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2018 21:04:51

Stanovisko Ústřední rady hnutí BOS ke "Globálnímu paktu OSN omigraci"

Stanovisko Ústřední rady hnutí BOS ke "Globálnímu paktu OSN omigraci"

V nejbližších dnech bude vláda ČR projednávat své stanovisko ke „Globálnímu paktu OSN o migraci“, které následně předá do Poslanecké sněmovny ČR k dalšímu projednání.

 

Stanovisko Ústřední rady hnutí BOS

ke „Globálnímu paktu OSN o migraci“


Již delší dobu se znepokojením sledujeme vývoj migrace do evropských zemí a reakci EU, ale také některých našich politiků na tyto procesy. V posledních letech však začala rozvíjet své aktivity i OSN. Pod pláštíkem takzvaných „nezávazných smluv (např. Marrákešská deklarace)“ připravila OSN „Globální pakt OSN pro migraci“, který bude projednán v prosinci tohoto roku v Marrákeši.


Tento Globální pakt může mít katastrofální dopad na všechny cílové země, kam míří migrační vlna. Stírá totiž rozdíl mezi legální a nelegální migrací. Ve své podstatě legalizuje porušování zákonů suverénních států, které si chtějí sami rozhodovat o tom, kdo bude žít na jejich území. Zároveň je to nástroj pro ještě větší zbídačení zemí, odkud migrační vlny zaplavují Evropu i USA. Vždyť migranti se nerekrutují z těch nejvíce postižených lidí, ale naopak, z těch vzdělanějších a schopnějších. Ti totiž mohou získat prostředky pro různé převaděčské organizace, které parazitují na lidském neštěstí. Ne, ti nejbídnější, kteří doma umírají hlady.


V nejbližších dnech bude vláda ČR projednávat své stanovisko ke „Globálnímu paktu OSN o migraci“, které následně předá do Poslanecké sněmovny ČR k dalšímu projednání.


Členové Ústřední rady politického hnutí BOS se seznámili s dostupnými materiály ke „Globálnímu paktu OSN o migraci“ a konstatují, že OSN nepochopila svou úlohu v oblasti migrace. Místo toho, aby vytvářela systémové podmínky pro zlepšení situace v nejvíce postižených zemích, chová se jako koloniální země z 19. století a „vysává“ z těchto zemí lidský potenciál, který by měl být nadějí těchto zemí pro změnu k jejich lepší budoucnosti.


„Globální pakt OSN o migraci“ je údajně nezávaznou deklarací, ze které signatářům neplynou žádné povinnosti. Klademe si tedy otázku, proč se tato deklarace vůbec projednává a podepisuje? Nebylo by lepší věnovat se efektivnějšímu způsobu boje s chudobou a migrací přímo v takto postižených zemích, nebo je zde jiný, skrytý záměr?


Podstatu „Globálního paktu OSN o migraci“ zřejmě už pochopily takové země, jako USA, Maďarsko, Austrálie a Rakousko, které daly jasně najevo, že k takovému „Globálnímu paktu“ nehodlají přistoupit. Další země, jako např. Chorvatsko, Dánsko, Polsko a Japonsko se k takovému kroku chystají. Měli bychom si z těchto zemí, které odmítají tento „Globální pakt OSN o migraci“ vzít příklad.


Ústřední rada hnutí BOS podporuje záměr premiéra vlády ČR, aby naše země nepřistoupila ke „Globálnímu paktu OSN o migraci“ a vyzývá zákonodárce v Poslanecké sněmovně ČR, aby přistoupení k tomuto „Globálnímu paktu OSN o migraci“ zamezili.



Praha, 3. listopadu 2018                  Ústřední rada politického hnutí BOS








Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama