PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2018 11:26:02

Mezinárodní mírové prohlášení: ZAVŘETE VŠECHNY ZÁKLADNY USA/NATO!

Mezinárodní mírové prohlášení: ZAVŘETE VŠECHNY ZÁKLADNY USA/NATO!

Vzniklo mezinárodní Prohlášení o globální jednotě v míru, k němuž se může každý, kdo má zájem, připojit.

My, níže podepsaní mírové organizace a jednotlivci z celého světa, schvalujeme následující prohlášení o jednotě a zavazujeme se spolupracovat na rozsáhlé mezinárodní kampani organizovat mezinárodní konferenci proti všem vojenským základnám USA / NATO s cílem zvyšovat povědomí veřejnosti a organizovat nenásilný masový odpor na celém světě proti všem vojenským základnám USA, NATO a EU a jejich vojenským misím po celém světě.

Zatímco můžeme mít rozdíly v dalších otázkách, všichni se shodneme na tom, že vojenské základny USA / NATO jsou hlavními nástroji imperiální globální nadvlády a primárních příčin ničivých dopadů na životní prostředí a zdraví v důsledku agrese a okupace a že uzavření amerických/vojenských základen NATO je jedním z prvních nezbytných kroků směrem k spravedlivému, mírovému a udržitelnému světu. Naše přesvědčení o naléhavosti tohoto nezbytného kroku je založeno na následujících skutečnostech:

Zatímco jsme proti všem zahraničním vojenským základnám, sdělujeme, že Spojené státy udržují nejvyšší počet vojenských základen mimo své území, odhadované na téměř 100% (95% všech zahraničních vojenských základen na světě). V současné době existují americké vojenské základny v každé zemi Perského zálivu s výjimkou Íránu.

Kromě toho pouze Spojené státy mají 19 námořních letadlových lodí (a dalších 15 plánovaných), z nichž každá je součástí skupiny Carrier Strike Group složené zhruba z 7500 zaměstnanců a je přepravuje na letadlových lodích 65 až 70 letadel - z nichž každá může být považována za plovoucí vojenskou základnu.

Tyto základny jsou centry agresivních vojenských akcí, vyhrožování politické a ekonomické expanze, sabotáže a špionáže a zločiny proti místnímu obyvatelstvu. Kromě toho jsou tyto vojenské základny největšími uživateli fosilních paliv na světě a výrazně přispívají k degradaci životního prostředí.

Roční náklady těchto základen pouze pro daňové poplatníky v USA činí přibližně 156 miliard dolarů. Náklady na tyto vojenské základny blokují prostředky, které lze využít k financování lidských potřeb a umožňovat našim zemím poskytovat potřebné služby lidem.

NATO, jako ozbrojené křídlo Spojených států a Evropské unie se dále rozšiřuje na východ, aby zajistilo kontrolu nad energetickými zdroji a plynovody, sféry vlivu a trhy v zájmu velkého kapitálu a nadnárodních korporací. Zvláště Evropská unie postupuje samostatně, nebo s NATO, k její další militarizaci prostřednictvím Stálé strukturální spolupráce (PESCO) a její silné armády EU.

Všechny vlády členských států NATO nesou přímou individuální odpovědnost za agresivní politiky NATO a zvýšení svých vojenských rozpočtů na 2% HDP, zatímco jejich lidé trpí těžkými úspornými opatřeními a ekonomickou krizí způsobenou jejich militaristickou politikou.

To všechno přimělo svět k stále se zvyšující se militarizaci a k stále se prohlubujícímu antagonismu mezi Spojenými státy a jeho spojenci NATO na jedné straně, a zbytkem světa na straně druhé. Na celém světě, téměř 100% jsou vojenské základny USA / NATO znakem schopnosti Spojených států zasahovat do života suverénních států a národů.

Mnoho individuálních národních hnutí - např. V Okinawě, v Itálii, Korejském ostrově Jeju, Diego Garcia, na Kypru, Řecku, Srbsku, Španělsku, Ghaně, České republice a Německu - požaduje uzavření amerických / NATO základen na jejich území. Základnu, kterou USA více jak po dobu jednoho století nelegálně zajal, je Guantánamo Bay, jehož existence představuje porušení mezinárodního práva a práva kubánského národa na svrchovanost. Od roku 1959 vláda a lidé Kuby požadují, aby vláda Spojených států navrátila území Guatánamo na Kubu.

Státy NATO v jiných zemích NESLOUŽÍ k obraně národní nebo globální bezpečnosti. Jsou to vojenské projevy imperialistického proniknutí do života suverénních zemí za jejich dominantní finanční, politické a vojenské zájmy vládnoucí elity. Ať už jsou nebo nejsou pozváni v zájmu těch, které souhlasily s tím, že jsou dalšími partnery (NATO), žádná země, žádné národy ani žádná vláda nemohou tvrdit, že mohou rozhodovat zcela v zájmu svých lidí, přičemž zahraniční jednotky na jejich půdě zastupují zájmy k jiným národům.

Vyjadřujeme naši solidaritu se spravedlivými postoji národů v boji proti zahraniční vojenské agresi, okupaci a zasahování do jejich vnitřních záležitostí s ničivým e na životní prostředí a zdraví a ve světě skutečného míru a sociální a environmentální spravedlnosti.

Musíme se všichni spojit, abychom se aktivně postavili proti všem vojenským základnám USA / NATO na cizí půdě a požadovali jejich okamžité uzavření. Zveme všechny síly míru, sociální a environmentální.

Formulář pro potvrzení

16. června 2018

Podporujeme naše prohlášení o globální jednotě

Přečtěte si petici

Organizace

Jméno *

Příjmení *

E-mailem *

ulice

Město

Stát / provincie

poštovní směrovací číslo

Země

Podpisuji jménem mé organizace

contact@NoUSNATOBases.org.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama