ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2011 14:30:57

50 českých firem podepíše kontrakty v jižní Asii za 8 miliard

50 českých firem podepíše kontrakty v jižní Asii za 8 miliard

Ministra doprovází pět desítek českých podnikatelů zaměřených na strojírenství a energetiku.

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek dnes odletěl na pětidenní pracovní návštěvu Indie, Vietnamu a Srí Lanky. Během svého pobytu projedná s ekonomickými ministry těchto zemí možnosti rozšíření dosavadní obchodní spolupráce a podporu aktivit českých firem na jejich trzích.

„Jsem rád, že představitelé některých českých firem přijíždějí do Indie se zcela konkrétními obchodními záměry," říká ministr Kocourek a dodává: „Pět českých firem podepíše smluvní dokumenty na dodávky strojů a zařízení v celkové hodnotě převyšující 8 mld. Kč." Indie je jedním z nejvýznamnějších mimoevropských obchodních partnerů. Proto je pracovní cesta zaměřená prioritně na další prohloubení dosavadních velmi dobrých výsledků vzájemného obchodu, který letos dosáhne rekordní úrovně kolem 30 mld. Kč.

Vzájemné obchodní vztahy s Vietnamem, kde ministr bude pobývat od úterního večera, jsou postaveny na tradici a úzkých vazbách českých a vietnamských podnikatelů. „Zaměříme se na podporu další spolupráce našich firem s vietnamskými společnostmi při finalizaci rozpracovaných projektů, například v oblasti důlního průmyslu, energetiky a infrastruktury," prozrazuje obsah jednání s resortními kolegy ministr Kocourek.

Krátkou čtvrteční zastávku na Srí Lance, která od ukončení občanské války buduje své hospodářství, využije ministr Kocourek především ke konkretizaci možností další spolupráce. „Česká republika je na Srí Lance známa dřívějšími dodávkami zařízení pro energetiku, petrochemii a stavební a textilní průmysl," bilancuje ministr a uzavírá: „Máme na co navazovat, výrobky českého průmyslu mají v této zemi tradičně dobrou pověst." Ministr Kocourek bude jednat s představiteli srílanské vlády s cílem napomoci českým firmám zapojit se do obnovy tamní ekonomiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama