Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2018 8:39:00

Premiér Babiš zamíří do Bruselu na sérii bilaterálních jednání

Premiér Babiš zamíří do Bruselu na sérii bilaterálních jednání

Premiér Andrej Babiš bude dnes jednat v Bruselu s předsedy Evropské rady a Evropské komise a s eurokomisařkami Věrou Jourovou a Margrethe Vestagerovou.

Tématy bilaterálních schůzek v Bruselu budou příprava prosincové Evropské rady, víceletý finanční rámec, migrace a vnitřní trh.

S předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem bude český premiér hovořit o přípravě prosincové Evropské rady, která by se měla věnovat víceletému finančnímu rámci, reformě azylového systému, podobě migrační politiky a vystoupení Velké Británie z EU.

Setkání Andreje Babiše se šéfem Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem bude vévodit téma migrace s ohledem na spolupráci se severoafrickými státy a přípravu konference EU–Afrika, která proběhne 17. a 18. prosince ve Vídni. Tématem schůzky bude také zrušení střídání letního a zimního času.

S eurokomisařkou pro spravedlnost, spotřebitele a rovnost žen a mužů Věrou Jourovou bude předseda vlády jednat o aktuálních návrzích Evropské komise. Tématem jednání s komisařkou pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerovou bude také prodej ArcellorMittal Ostrava.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama