Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2018 12:58:00

Zaměstnávat hendikepované je prý příliš komplikované

Zaměstnávat hendikepované je prý příliš komplikované

Komentář na facebookovém profilu k zaměstnávání hendikepovaných na MPSV

 Lidi hodnotíme na základě toho, co je „normální“. Co to však znamená? Pro každého je to něco jiného. Pro zdravého člověka je normální ráno vstát, jít do práce, být tam až do večera, a pak si jít třeba zacvičit. Pro nemocného/postiženého už to není tak samozřejmé. Není pro něj běžné jít například do práce, protože mu ji často nikdo nechce dát. Zaměstnávat hendikepované je příliš komplikované – řekne si většina. A tak jsou odkázáni na pomoc druhých, přestože by mnozí rádi něco dělali.

U nás na Ministerstvo práce a sociálních věcí jim dáváme šanci! Otevřeli jsme Bistro Mezi Řádky, kde lidé s postižením pomáhají jak na přípravě jídel, tak za barem. Podnik provozuje společnost „Startujeme“, která má na svědomí i několik dalších pražských poboček. A nejen ty, pochlubit se můžou dokonce vlastní pekárnou, na jejíž výrobcích si nyní pochutnávají už i zaměstnanci a návštěvníci ministerstva...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama