Ing. Dana Balcarová

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2018 21:10:00

Ministr Brabec a vláda upřednostňují ochranu zájmů velkých znečišťovatelů

Ministr Brabec a vláda upřednostňují ochranu zájmů velkých znečišťovatelů

Ministr životního prostředí Richard Brabec dnes prezentoval na schůzi Vlády ČR Zprávu o stavu životního prostředí za rok 2017.

 Ačkoliv v některých oblastech můžeme sledovat pokrok (například v poklesu energetické náročnosti ekonomiky či v rozšiřování ekologického zemědělství), celkově Česká republika v ochraně životního prostředí a klimatu v rámci EU zaostává. Není možné nadále akceptovat, aby kvůli znečištěnému ovzduší každým rokem umíraly tisíce lidí a naše krajina dále vysychala.

Ministr Brabec a vláda však opakovaně dokazují, že upřednostňují ochranu krátkodobých ekonomických zájmů velkých znečišťovatelů před ochranou životního prostředí a zdraví nás všech. Proto byl například odmítnut můj pozměňovací návrh na omezení výjimek z evropských limitů znečištění ovzduší pro velké hnědouhelné elektrárny.

Ministr Brabec a hnutí ANO sice disponují kvalitním PR, avšak úsilí Ministerstva životního prostředí není ani zdaleka dostačující a ministr dopravy Dan Ťok mezitím prosazuje monstrprojekt vodního kanálu Dunaj-Odra-Labe. Piráti mají na rozdíl od vlády vůli se jednoznačně postavit další devastaci životního prostředí a přijmout veškerá opatření, která jsou nezbytná v boji s klimatickou změnou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama