JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2018 12:22:00

Panelové diskusi dominovalo téma sucha

Panelové diskusi dominovalo téma sucha

Sucho a jeho dopady na krajinu, změny klimatu, kotlíkové dotace, souvislost vytápění v domácnostech se stavem životního prostředí.

To byla jen některá z témat, která zazněla na panelové diskusi s jihomoravským hejtmanem pořádané Deníkem v prostorách brněnského VIDA centra. Spolu s hejtmanem Bohumilem Šimkem se úterní debaty zúčastnil radní Petr Hýbler, zástupci Ministerstva životního prostředí a odborníci z Mendelovy univerzity.

Jak v rámci tématu dotačních programů na výstavbu a revitalizaci vodních nádrží upozornil hejtman, je v této oblasti velmi důležitý i přístup vedení samotných obcí. „Před koncem volebního období máme všichni opravené chodníky. Ale to, že za obcí je rybník, který může projít revitalizací a pomoci se zadržením vody v krajině, se neřeší. Přitom chodníky můžeme opravit kdykoli, vodu, která nám třeba za pět let bude chybět, ale už nenachytáme," konstatoval Bohumil Šimek, který v oblasti boje proti následkům sucha přivítal nedávné rozhodnutí o navýšení hladiny ve vodní nádrži Nové Mlýny o 35 centimetrů, jež má vodohospodářské situaci napomoci. Náměstek ministra životního prostředí České republiky Vladimír Dolejský v souvislosti s porovnáním kvality životního prostředí v regionu ocenil přístup kraje. „Jihomoravský kraj je unikátní ve svém odpovědném a aktivním přístupu k životnímu prostředí,“ uvedl Vladimír Dolejský.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama