Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2018 21:32:00

Premiér Babiš navštívil sídlo BMW a digitální továrnu Siemens v Německu

Premiér Babiš navštívil sídlo BMW a digitální továrnu Siemens v Německu

Předseda vlády Andrej Babiš navštívil ve středu 21. listopadu 2018 sídlo automobilky BMW v Mnichově. S vedením diskutoval o projektu vybudování testovacího a vývojového centra BMW poblíž Sokolova.

Poté premiér Babiš zamířil do digitální továrny Siemens v Amberku. Se zástupci firmy hovořil o průmyslu 4.0 a prohlédl si fungování závodu. Programu v Německu se zúčastnila také ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková.

„Česká republika i Spolková republika Německo jsou vysoce industrializované země a průmysl je hnací silou jejich hospodářství. Výzvy, které přináší čtvrtá průmyslová revoluce, je třeba řešit včas a se správnými partnery,“ uvedl premiér Andrej Babiš.

Český předseda vlády při té příležitosti vyzdvihl skutečnost, že Německo je pro Českou republiku největším obchodním partnerem. Podílí se na téměř třiceti procentech celkového obratu zahraničního obchodu naší země. Při návštěvě sídla BMW v Mnichově si premiér Babiš kromě jednání s vedením firmy prohlédl model vozu Rolls-Royce a automobily s autonomním způsobem řízení. Hlavním tématem návštěvy bylo budování testovacího polygonu poblíž Sokolova, což by mělo do regionu přivést investice a zajistit přibližně 700 pracovních míst. Firma získala na stavbu od vlády investiční pobídku ve výši až 528,75 milionu korun.

Po ukončení programu v Mnichově zamířil předseda vlády Andrej Babiš do digitální továrny Siemens v Amberku. Během setkání se zástupci společnosti hovořil především o klíčové roli Siemensu v procesu digitalizace a o průmyslu 4.0.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama