JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2018 8:39:00

Protidrogový vlak ukazuje dětem, o co je mohou připravit drogy a alkohol

Protidrogový vlak ukazuje dětem, o co je mohou připravit drogy a alkohol

Od pátku do pondělí mohli cestující na pardubickém hlavním nádraží vidět na třetím nástupišti nezvyklý stříbrný vlak, který místo běžných cestujících vítal žáky základních a středních škol.

Důvod je prostý. Jedná se o Protidrogový vlak, který vyrazil na turné po českých, moravských, ale také slovenských městech. S projektem a jeho dalším pokračováním se seznámil také hejtman Martin Netolický, který v rámci regionu převzal nad projektem záštitu. Cílem projektu je varovat děti před rizikem alkoholové a drogové závislosti interaktivní a multimediální formou.

„Prevence není nikdy dost, a proto vítám jakýkoliv smysluplný projekt, který se snaží dětem a studentům pokud možno interaktivní a přitažlivou formou vysvětlit rizika spojená s užíváním alkoholu, kouřením, ale také drogami, které jsou bohužel ve společně relativně snadno dostupné. Obdobné projekty spojené se zkušenostmi drogově závislých nebo těch, kteří se závislosti zbavili, jsou pro studenty z mého pohledu daleko přínosnější než výklad učitele před tabulí,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Do budoucna se chceme s organizátory bavit o možném rozšíření projektu do dalších měst našeho kraje, protože v letošním roce se jedná pouze o Pardubice a Přelouč. Jsem také přesvědčený, že by samotná města měla mít zájem o tento projekt, jelikož je vhodný kromě středních škol také pro druhý stupeň základních škol,“ doplnil hejtman.

Projekt REVOLUTION TRAIN rozšiřuje dosavadní přístupy k primární protidrogové prevenci. Multimediální vlaková souprava je unikátním nástrojem, který přináší novou formu všeobecného preventivního programu skrze interaktivní a zážitkové vzdělávání. Cílem vlakového programu je prostřednictvím zapojení všech lidských smyslů efektivně zapůsobit na návštěvníka vlaku, na jeho pohled na legální i nelegální drogy, závislosti a inspirovat jej k pozitivním životním volbám. Součástí projektu jsou návazné programy a sběr anonymních dat, která pak mohou jednotlivá města využít pro tvorbu koncepcí protidrogové prevence.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama