Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2018 17:21:00

Pane ministře vnitra, neříkejte, že za změnu vašeho názoru může opozice

Pane ministře vnitra, neříkejte, že za změnu vašeho názoru může opozice

Projev na 23. schůzi Poslanecké sněmovny 23. listopadu 2018 k návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky

 Já bych vaším prostřednictvím poprosil pana ministra vnitra, aby nepřekládal má slova z češtiny do češtiny, nic takového jsem neřekl. Já jsem konstatoval fakta, co se změnilo za ty tři měsíce, a citoval jsem z lidových novin z května, kdy jste, pane ministře, ještě ve funkci nebyl, a já se ptám, jak se někdo stane favoritem na policejního prezidenta. A položil jsem vám tři konkrétní dotazy a nic jsem nenaznačoval. Očekávám odpovědi a podle těch odpovědí si já učiním názor. A není pravda, že útok na ČSSD, a není to ani útok, prostě stanovisko, se kterým jsem vystoupil, je kvůli tomu, jak jste se rozhodli, kvůli tomu, jak nefér argumentujete a přehazujete odpovědnost za vlastní rozhodnutí na opozici s vašimi plány B, C a D. Poslanecká sněmovna je suverén a ta rozhoduje, která vláda dostane důvěru, nebo ne! Tak se zase nevymlouvejte na pana prezidenta nebo někoho dalšího!

A co mně v té debatě skutečně chybí, a mluvil o tom pan předseda Fiala na začátku, a vy se tomu úplně vyhýbáte, odvádíte pozornost, tak jsou také nějaké hodnoty. Já jsem citoval váš článek, pane ministře, a ptal jsem se, co se změnilo od května 2017, kdy jste radil a napsal jste: pane Babiši, ukončete tu trapnost, a citoval jsem vaše tvrdá slova, se kterými v zásadě souhlasím. Ale vy s nimi nesouhlasíte po 15 měsících! A to je ten problém, na který já jsem poukázal. To byla vaše slova, která jsem tady četl, ne moje. To nebyl žádný útok opozice. To bylo jenom konstatování toho, co jste řekl nebo napsal. A to jste nám nezdůvodnil. Už tehdy jste říkal, potřebujeme vládu bez Andreje Babiše, aby byla vláda úspěšná, aby udělala mzdy, prostředí, zdravotnictví, to, co jste opakoval dneska. Jenom jste změnil názor. To je legitimní, ale neříkejte, že za změnu vašeho názoru může opozice! To prostě není pravda! A já jsem jasně říkal pro pana předsedu Chvojku, že tady jsou strany, které deklarovaly, že jsou ochotny vytvořit koalici bez Andreje Babiše. A nejsou to komunisté!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama