RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2018 8:35:00

Boj o slaměného panáka

Boj o slaměného panáka

Komentář na facebookovém profilu ke zvýšení minimální mzdy

 Obvykle se takto nazývá situace, kdy vytvoříme umělého nepřítele a pak s ním vedeme lítý boj.

Nechci vůbec tvrdit, že minimální mzda je skvělá věc a je jedno, kolik je. Ale pozornost, která je jejím změnám věnována a naopak malý tlak na to, co zásadním způsobem podnikání komplikuje, dokumentují, že o "slaměného panáka" tak trochu jde.

Z hlediska možnosti podnikat je sto a jedna věc, která podnikání ohrožuje mnohem více, než minimálmí mzda. A ty je třeba krok za krokem odstraňovat, a to včetně velmi vysokých odvodů z mezd, které vedou k tomu, že práce je drahá a mzda nízká. Či buzerace při plnění daňové povinnosti.... A proto vidím postoj paní ministryně jako jistý "alibismus".

Velmi rád bych, kdyby minimální mzda byla vyšší, neb mzda v řádu půl stovky za hodinu práce neodpovídá tomu, kde naše země je a kde by měla být. Ale aby naše země s vyššími mzdami fungovala, nemůžeme si dovolit "penězi" na složité a někdy nesmyslné předpisy či buzerace plýtvat. A o tom by měla být hlavní debata.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama