Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2018 8:51:51

Aféra „Skripal“ má pokračování.

Aféra „Skripal“ má pokračování.

Po aféře „Skripal“ zde máme novou protiruskou aféru. Provokace v Kerčském průlivu, ve kterém ruská pobřežní stráž zajala tři ukrajinská plavidla a 23 námořníků. Na základě této události ukrajinský parlament schválil vyhlášení válečného stavu na

 

     Slovní pomoci se bleskově dostalo Ukrajině nejen od německé kancléřky Merkelové ale i dalších představitelů států EU. Také veřejnoprávní televize skladbou svých přizvaných hostů do zpravodajského vysílání neponechala nic náhodě. Jednostranná informovanost diváka je jako vždy na prvním místě!

     Divák, posluchač a čtenář na základě těchto vyjádření by měl být přesvědčen kdo je agresor a kdo „napadeným“. U mnohých občanů ale právě z důvodu jednostranného hodnocení určitá pochybení přetrvávají a ztotožňují se spíše s hodnoceními, která se objevují v internetových médiích mimo „hlavní proud“. K těm patří i komentář Paula Craiga Robertsna, amerického novináře a ekonoma, který pracoval jako asistent tajemníka ministerstva financí za vlády prezidenta Reagana. Dovoluji si uvést jeho publikovaný překlad:

     Ukrajinská válečná plavidla při své akci v Azovském moři porušila články 19 a 21 konvence OSN o mořském právu. Překročila totiž ruskou námořní hranici a vstoupila tak do uzavřené oblasti ruských teritoriálních vod. Za tuto akcí je odpovědný Washington, protože Ukrajina sama by se podniknout takovýto agresivní čin nikdy neodvážila. Prostě jen další "Skripal".

      Ruské námořnictvo ukrajinské lodě podle práva zadrželo a západní presstitutky, z nichž mnohé figurují na výplatní pásce CIA, spustily plánovaný povyk o ruské agresi. Tak Washington a jeho presstitutky dělají vše možné i nemožné, aby do říše snů poslaly cíl, který pro své prezidentské období vyhlásil prezident Trump: vytvořit normální vztahy s Ruskem. Mluvčí NATO Oana Lungescu prohlásila, že NATO se plně staví za Ukrajinu: „NATO podporuje integritu Ukrajiny, a to včetně všech jejích navigačních práv v jejích teritoriálních vodách“.

    Vojenskobezpečnostní komplex USA tímto dává najevo, že upřednostňuje riziko nukleární války před jakoukoli možností snížit svůj současný bilionový rozpočet. A presstitutky v jedné řadě s ním den po dni zostřují démonizaci Ruska a Putina jako hrozbu.

     Myslím, že právě poslední dvě věty P. C. Robertsna dávají občanům odpověď na otázku kdo a proč stojí za rozpoutáním zatím poslední  kauzy v rusko - ukrajinských vztazích. Možná se ale pletu. Vždyť internetové médium Nová republika, které uveřejnilo názor amerického novináře dlouhodobě  patří  mezi „dezinformační weby“, které bedlivě střeží bývalý pornoherec Jakub Janda. A ten na otázku, co má naše republika v této záležitosti udělat, má jasno. Poslat Ukrajině více zbraní!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama