Mgr. Miroslav Žbánek, MPA

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2018 17:56:00

Primátor Žbánek šel příkladem, spolu se strážníky daroval krev

Primátor Žbánek šel příkladem, spolu se strážníky daroval krev

Jako prvodárce si připadal dnes primátor Mirek Žbánek na transfúzní stanici olomoucké fakultní nemocnice. Po více než dvaceti letech opět daroval krev, jeho 470 mililitrů přijali rádi, protože skupina 0+ byla dnes nejžádanější.

Spolu s primátorem darovalo krev 11 olomouckých městských policistů a policistek. Kromě krve darovali i plazmu nebo krevní destičky. „Chtěl jsem městskou policii jako její vrchní velitel podpořit a to ne jen slovy,“ okomentoval primátor Žbánek svou ranní účast na transfúzní stanici. Přestože dostal kromě občerstvení i omluvenku do práce, za hodinu již na radnici úřadoval. „Nemohu si dovolit ztrácet čas,“ vysvětlil primátor.

Hromadné odběry jsou populární. Krev společně darují sportovci, vojáci, policisté, ale i úředníci magistrátu. Mezi pravidelnými dárci v řadách Městské policie Olomouc se nachází i desítka držitelů medailí Prof. MUDr. Jana Janského a to ve všech provedeních a také několik strážníků, kteří byli oceněni Zlatými kříži 3. a 2. třídy. Ve fakultní nemocnici letos provedli zhruba 25 tisíc odběrů, dnešní dárci jich mají dohromady na kontě 316.

Olomoucký primátor se také rozhodl obdarovat prvních dvacet prvodárců roku 2019. Ti obdrží v nemocnici poukaz na dárek, který si u něj vyzvednou na radnici. Letos jich nemocnice zatím napočítala 955.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama