Mgr. Miluše Horská

  • BPP
  • Pardubice
  • místopředsedkyně Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2018 21:10:00

Ruční dárky od vězňů vykreslily dětské úsměvy

Ruční dárky od vězňů vykreslily dětské úsměvy

Batůžky plné dílů dřevěné stavebnice, ručně šití látkoví mimoni a další postavičky či zvířátka, auta, tahače, sanitka nebo letadla. Takové dárky dostaly v předvánočním čase děti v Základní škole a Praktické škole Svítání pod pomyslný stromeček.

 Nepřinesl je Ježíšek, ale zástupci Věznice Pardubice, která se školou Svítání řadu let spolupracuje. „Předvánoční nadílku pro děti ze Svítání ušili naši odsouzení při činnosti v terapeutických dílnách. Tradiční látkové hračky jsme letos poprvé doplnili hračkami dřevěnými a žasli jsme nad tím, jaký ohlas mezi dětmi vyvolaly,“ řekla tisková mluvčí Věznice Pardubice Dana Šolcová a dodala, že nelíčená dětská radost je tím nejsrdečnějším poděkováním.

Spolupráci s Věznicí Pardubice si pochvaluje i ředitelka školy Svítání Miluše Horská, která je současně místopředsedkyní Senátu Parlamentu České republiky. „Aktivity naší školy a pardubické věznice jsou si podobné, například v právě v oblasti terapií, které mohou uzdravovat tělo i duši. Navíc sdílíme společnou radost a ta je v předvánočním hektickém čase balzámem nade vše,“ uvedla Miluše Horská.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama