Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2018 13:52:00

Portugalsko se posouvá mezi evropské lídry

Portugalsko se posouvá mezi evropské lídry

Prezident republiky zaslal blahopřejný telegram portugalskému prezidentovi

 Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v pátek dne 14. prosince 2018 blahopřejný telegram Marcelu Rebelo de Sousovi, prezidentovi Portugalské republiky, v souvislosti s jeho významným jubileem.

Vážený pane prezidente,

dovolte mi, abych Vám srdečně pogratuloval k Vašemu významnému jubileu a popřál Vám pevné zdraví a mnoho úspěchu a štěstí ve Vašem osobním i profesním životě.

S radostí vzpomínám na státní návštěvu Portugalska před dvěma lety a na vřelé přijetí, kterého se mi ve Vaší zemi dostalo. Impozantní prostory dómu Jeronýmského kláštera na mě udělaly hluboký dojem stejně jako štíhlé gotické oblouky rozbořeného Conveto do Carmo. Věřím také, že naše společné rozhovory, které byly prosyceny porozuměním a přátelskou atmosférou, přispěly k zintenzivnění a prohloubení spolupráce mezi našimi národy.

Těší mě, že mohu Vám i Vaší historicky a kulturně bohaté zemi pogratulovat ke stabilnímu ekonomickému růstu a k pozitivní dynamice v oblasti digitalizace a nových technologií, kde se Portugalsko posouvá mezi evropské lídry.

Dovolte mi, vážený pane prezidente, abych využil této slavnostní příležitosti a připomněl platné pozvání k reciproční návštěvě České republiky. Bylo by mi ctí a potěšením přivítat Vás na Pražském hradě v samotném srdci Evropy. Jsem přesvědčen, že by Vaše státní návštěva České republiky znamenala další impuls k rozvoji vzájemných vztahů a podpořila by také úsilí našich ambasád, které se odráží v množství a kvalitě pořádaných ekonomických a kulturních akcí v Česku i Portugalsku.

Vážený pane prezidente, dovolte mi, abych Vám ještě jednou pogratuloval a popřál Vám do dalších let vše dobré.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama