Mgr. Pavel Franěk

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2018 5:29:00

Devět měst získá dotaci na podporu prorodinné a seniorské politiky

Devět měst získá dotaci na podporu prorodinné a seniorské politiky

Všech devět předložených žádostí o krajský grant podporující aktivity prorodinné a seniorské politiky bude letos podpořeno v plném rozsahu.

Od roku 2012, kdy byl grant prostřednictvím Fondu Vysočina poskytován, byla v tomto programu obcím každoročně alokována částka jeden milión korun, ne vždy však došlo k jejímu vyčerpání. „V systému nové grantové politiky už tento dotační titul nebudeme nabízet. Důvodem je menší zájem obcí o tuto podporu, a tak je přirozené, že peníze nabídneme obcím na jiné dotační programy cílené na společenské, kulturní i sportovní aktivity,“ informoval náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk.

Prostřednictvím grantu Podporujeme prorodinou a seniorskou politiku obcí 2018 podpoří Kraj Vysočina souhrnnou částkou téměř milion korun projekty předložené městy Třebíč, Žďár nad Sázavou, Pacov, Hrotovice, Nové Město na Moravě, Třešť, Chotěboř, městyse Dolní Cerekev a obce Vír.  „V letošních projektech bylo hodně pamatováno na seniorskou generaci a rozhodně stojí za zmínku tradiční Vírská univerzita třetího věku, která představuje skvělý příklad vzdělávání seniorů, rozvoje jejich kompetencí a trávení volného času, který předchází sociálnímu vyloučení seniorů. I propojování generací prostřednictvím mateřského centra a aktivit určených dětem, rodičům i prarodičům, které ve svém projektu popsalo město Hrotovice vidím jako velice přínosné,“ popisuje vybrané projekty Pavel Franěk.

Podmínkou pro získání krajské dotace na celoroční aktivity směřované na rodiny a seniory je 50% podíl obce na uznatelných nákladech. Ke kladnému hodnocení žádostí přispívá i zpracovaný koncepční dokument obcí k rodinné a seniorské politice, spolupráce s místními prorodinnými a seniorskými organizacemi, projektové aktivity zaměřené na mezigenerační soužití, vzdělávání a jejich provázanost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama