Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2018 12:20:00

Hluboce soucítím s rodinami, které ztratily své blízké v tento sváteční čas

Hluboce soucítím s rodinami, které ztratily své blízké v tento sváteční čas

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v pátek dne 21. prosince 2018 kondolenční telegram Andrzeji Dudovi, prezidentovi Polské republiky, v souvislosti důlním neštěstím na Karvinsku.

 Vážený pane prezidente,

s hlubokým zármutkem jsem přijal zprávu o explozi v dole na Karvinsku, která po sobě zanechala třináct mrtvých a mnoho zraněných, mezi nimiž jsou také polští občané.

Hluboce soucítím s rodinami, které ztratily své blízké v tento sváteční čas, jenž bývá jindy naplněn radostí, štědrostí a sounáležitostí. Mrzí mě, že se tragický výbuch v dole ČSM Sever stal spojnicí mezi našimi zeměmi. Věřte mi, prosím, že český národ v této pohnuté chvíli zůstává myšlenkami s Vámi a že se směrem k Polsku díváme se zármutkem a lítostí.

Dovolte mi, abych vyjádřil jménem české veřejnosti i jménem svým hlubokou soustrast Vám, rodinám oběti i celému polskému národu.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama