Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.12.2018 7:36:00

Žadatelé o dotace se včas dozvědí, kolik peněz obdrží

Žadatelé o dotace se včas dozvědí, kolik peněz obdrží

Zastupitelstvo Karlovarského kraje odsouhlasilo změny v dotačních titulech.

 Žadatelé, kteří chtějí získat podporu od Karlovarského kraje, tak musí od nového roku počítat s několika novinkami. Nejenomže dojde k navýšení počtu vyhlašovaných programů a uvolnění většího objemu finančních prostředků, ale zavedena budou i nová technologická opatření, jež urychlí příjem a administraci došlých žádostí.

Kraj například nabídne pět nových dotačních programů. Mezi nimi je mimo jiné program na podporu terénních a ambulantních sociálních služeb či na přípravu účastníků olympiády dětí a mládeže. Celkem tedy bude v příštím roce vyhlašovat 45 dotačních programů. K výraznému navýšení finančních prostředků pak došlo u programu na podporu údržby a obnovy sportovních zařízení či na podporu sportovních aktivit dětí a mládeže. Pokračovat se bude i v osvědčeném elektronickém příjmu žádostí o dotace, který je pro žadatele daleko komfortnější. Nově si však budou moci žádost předpřipravit a uložit v systému, a to ještě před začátkem lhůty pro její podání. Ve stanoveném termínu jí pak jednoduše odešlou. Doručit kraji listinnou žádost včetně příloh bude rovněž možné prostřednictvím datové zprávy. Počítá se ale i s tím, že žadatel může dorazit ve druhé fázi na krajský úřad s dokumenty v takzvané papírové podobě, pokud nebude chtít využít elektronickou formu.

„Od nových technologických opatření si kraj slibuje zjednodušení a optimalizaci administrativních postupů, zrychlení tvorby smluv a tím také rychlejší vyplacení peněz. V souvislosti s navýšením počtu vyhlašovaných dotačních programů pak předpokládáme, že naopak dojde ke snížení počtu individuálních žádostí o dotaci, které jsou předkládány v průběhu celého roku. Věřím, že připravované změny žadatelé jistě ocení a že jim usnadní realizaci připravených akcí,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. Ta také připomněla, že letos zazněla oprávněná kritika především ze strany starostů a některých dalších žadatelů v tom smyslu, že některé dotace byly schváleny až v podzimních měsících. „Jsem proto velmi ráda, že Rada kraje schválila vyhlášení 29 dotačních programů už nyní, protože se tak udělené dotace mohou schválit na dubnovém jednání krajského zastupitelstva a žadatelé se včas dozvědí, kolik finančních prostředků obdrží. Podstatně jednodušeji mohou uskutečnit naplánované akce a zabezpečit svoji činnost,“ vysvětlila hejtmanka.

Přehled všech vyhlášených dotačních titulů pro rok 2019 najdou žadatelé na webových stránkách Karlovarského kraje (ZDE) ma na nově zřízeném informačním webu (ZDE). Nechybí ani kontakty na úředníky zajišťující administraci dotačních programů, kteří jsou připraveni zájemcům o dotaci ochotně poradit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama