Ing. Michal Kučera

  • TOP 09
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2019 14:35:24

Stavební zákon potřebuje nutnou změnu

Stavební zákon potřebuje nutnou změnu

Dočkáme se doby, kdy na stavební povolení bude stačit jedno razítko na jednom úřadě? Za této vlády zatím ne. Zamyslel se nad tímto tématem Michal Kučera, místopředseda TOP 09 a krajský předseda Ústecké organizace.

Premiér vlády Andrej Babiš zjistil, že pro stavební povolení potřebuje až 150 razítek a že bude potřeba změnit Stavební zákon. Už si ale bohužel neuvědomuje, že novelu Stavebního zákona zpackali ministři vládnoucí v roce 2013. Konkrétně šlo o ministry z  Ministerstva pro místní rozvoj, Ministerstva životního prostředí a Ministerstva dopravy.

Jejich úpravy Stavebního zákona naši zemi řadí v délce získání stavebního povolení jako jednu z nejhorších. A zatím stále klesáme.

Otázka je, zda tato vláda odborníků, kterou nám představil A. Babiš, bude schopna sestavit smysluplný Stavební zákon, když není schopna téměř ničeho. Ministerstvo dopravy není ani schopno v době ekonomického růstu stavět dálnice a budovat kvalitní infrastrukturu v zemi.

Je to fiasko, když premiér upozorňuje na chyby, ale neuvědomuje si, že je způsobili jeho ministři. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama