Ing. Tomáš Raždík

  • Ostrava
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2019 14:42:18

Euro: Necháme Německo vyhrát druhou světovou válku?

Euro: Necháme Německo vyhrát druhou světovou válku?

Centrální banka má moc řídit celou ekonomiku země. Necháme cizince v Německu řídit ekonomiku naší země? Nechtěl tohle i Hitler? Nebylo to přesně to, proti čemu bojovali a proč umírali naši předkové?

V roce 1919 proběhla v Československu měnová reforma. Důvodem bylo oddělení peněžního oběhu od bývalého Rakouska-Uherska a zavedení České koruny. Kontrola vlastní měny je zásadním prvkem státní suverenity. Dnes se jí někteří chtějí vzdát ve prospěch Eura. Zřejmě ne náhodou je sídlo Evropské centrální banky ve Frankfurtu nad Mohanem, euro je z největšího dílu německá marka a Německo bude mít největší podíl na řízení měnové politiky.



Tabulka: Čísla ukazují kolik procent z ECU (předchůdce Eura) tvořily jednotlivé měny.


Vzdáme se zásadní části statní suverenity, staneme se kolonií, zničíme práci našich předků, necháme Německo ovládnout Evropu? Pro mě je odpověď jasná.


Zdroje:

https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ceskoslovensk%C3%A1_m%C4%9Bnov%C3%A1_reforma_(1919)

https://en.wikipedia.org/wiki/European_Currency_Unit



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama