JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.01.2019 21:31:00

S těžbou štěrkopísku v Uherském Ostrohu kraj dlouhodobě nesouhlasí

S těžbou štěrkopísku v Uherském Ostrohu kraj dlouhodobě nesouhlasí

Jihomoravský kraj připravuje odvolání proti rozhodnutí báňského úřadu o těžbě štěrkopísku v Uherském Ostrohu.

 „Jihomoravský kraj dlouhodobě nesouhlasí s těžbou štěrkopísku v Uherském Ostrohu. Nechal si zpracovat znalecký posudek, který potvrdil obavy z možného ohrožení jímacího území vodního zdroje Bzenec I a Bzenec III zásobující cca 100 tisíc obyvatel Hodonínska a okolí pitnou vodou. Své nesouhlasné stanovisko jsme v minulosti prezentovali i v Senátu České republik a odvoláním proti aktuálnímu rozhodnutí vyjádříme svůj konzistentní postoj,“ řekl hejtman Bohumil Šimek.

K ochraně zájmů obyvatel Jihomoravského kraje před dopady předmětné těžby štěrkopísku, se Jihomoravský kraj také přihlásil jako účastník řízení o stanovení dobývacího prostoru Uherský Ostroh a rovněž v rámci předmětného správního řízení uplatnil námitky k těžbě štěrkopísku.

„V současnosti připravuje odbor životního prostředí Krajského úřadu JMK odvolání proti rozhodnutí vydaném Obvodním báňským úřadem v Brně, kterým byl stanoven dobývací prostor Uherský Ostroh pro žadatele České štěrkopísky,“ dodal radní pro životní prostředí Vít Rajtšlégr.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama