Mgr. Miroslav Žbánek, MPA

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.01.2019 10:13:00

Multifunkční hala nabídne využití pro všechny možné druhy sportů

Multifunkční hala nabídne využití pro všechny možné druhy sportů

„Hala by měla vzniknout v Hynaisově ulici místo stávajícího zimního stadionu a zcela využít scelené území pozemků."

 Budoucí návrh počítá i se vznikem nové malé haly a parkovacím domem,“ informoval primátor. „Stav zimního stadionu dospěl do kritické fáze a my musíme zamezit dalšímu chátrání a zachránit ledovou plochu v Olomouci,“ vyzdvihl Mirek Žbánek.

Projekt nové haly z pera architekta Roberta Štefky z roku 2012 sloužil i jako podklad pro prezentaci při jednání primátora na Úřadě vlády ČR a při konzultaci s vládním zmocněncem pro sport Milanem Hniličkou. To se v Praze uskutečnilo 8. ledna. Nová hala už figuruje v seznamu projektů zařazených do Národního investičního plánu. „Podmínkou uskutečnění projektu je vícezdrojové financování. Aktuálně proto diskutujeme nad podobou finanční účasti státu, města a kraje. Projekt musíme pečlivě připravit, abychom obstáli a splnili všechna kritéria, která budou nastavena v dotačním titulu,“ oznámil radním primátor Žbánek.

„Aktuální jednání nad původním projektem generují řadu otázek. Jednou z nich je etapizace stavby a jeho rozvojová budoucnost, jinou, jak to bude se správou a provozem,“ nastínil primátor. „Projekt bude znamenat i vyvolané investice, jako je zajištění parkování a úprava veřejného prostoru, které si bude muset město zajistit samo,“ upozornil primátor.

Jednou z aktuálních priorit je oprava střechy. Ta může být využita i pro novou halu. „Pokud by se zvedla do roviny na úrovni třetího patra nové haly,“ poznamenal na jednání rady architekt Robert Štefka. Jeho projekt počítá se stávajícím rozsahem ledové plochy a současných tribun. Celkový provoz multifunkční haly je rozdělen na technickou a diváckou část. Hlavní vstup dvoranou by byl na úrovni prvního patra.

„Malá hala se v našem projektu nekryje s dnešní stopou, je posunutá blíž strojovně i velké hale,“ popsal dále architekt radním svůj projekt. V malé hale počítá například s průhlednými mantinely. Vlastní zázemí by měl mít v novém objektu každý typ a třída hokeje od „áčka“ po juniory. K tomu by byly navíc tělocvična a fit studio a především, malá hala by byla zázemím i pro letní aktivity či indoor dětské hřiště jako doplněk k plaveckému bazénu. Budoucí parkovací dům by se pak s halou propojil i v jednotlivých patrech.

Multifunkční hala nabízí využití pro všechny možné druhy sportů, i když hokej je v ní prioritou. „Do přípravy v rovině debat týkajících se budoucího využití nové haly chceme zapojit i Univerzitu Palackého,“ avizoval primátor. Zrovna tak může nová hala fungovat jako koncertní sál. „O podobných projektech uvažuje například Brno nebo Jihlava. V Olomouci jsme však s přípravou nejdále, ujistil mě premiér,“ doplnil primátor Žbánek s tím, že by se nová hala mohla zařadit k prestižním projektům na úrovni celé ČR.

Pokud vše dobře půjde, lze odhadovat, že stavební povolení by nová hala na místě dnešního zimního stadionu mohla získat v řádu měsíců.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama