Ladislav Okleštěk

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2019 9:41:00

Kraj podpoří vznik nové zdravotní VOŠ v Přerově

Kraj podpoří vznik nové zdravotní VOŠ v Přerově

Budova bývalé „zdravky“ v Přerově znovu ožije. Společnost AGEL tam chce od školního roku 2020/2021 otevřít novou vyšší odbornou školu (VOŠ), která bude sloužit pro výuku zdravotních sester. Olomoucký kraj záměr plně podpořil.

„Vyšší odborná škola nabídne především kvalitní vzdělání. Neméně důležitá je i možnost následného uplatnění absolventů přímo v přerovské nemocnici nebo v některém z dalších zařízení, která v Olomouckém kraji provozujeme,“ uvedl místopředseda dozorčí rady společnosti AGEL Libor Vrba.

O podmínkách vzniku nové vyšší odborné školy jednali zástupci všech zúčastněných stran s Olomouckým krajem.

„Desítky miliónů korun investuje hejtmanství například do lepšího vybavení zdravotnické záchranné služby a naše podpora nové školy v Přerově je dalším důkazem, že to s rozvojem kvalitního zdravotnictví v regionu myslíme vážně,“ zdůraznil hejtman Ladislav Okleštěk.

Do projektu se zapojí i město Přerov. Právě to je vlastníkem objektu bývalé zdravotnické školy. „Budovu jsme k tomuto účelu sami nabídli. Počítáme i s tím, že ji opravíme, pokud se současný technický stav ukáže jako nevyhovující,“ sdělil primátor Přerova Petr Měřínský.

Pomocnou ruku při zajištění chodu VOŠ nabídlo také olomoucké arcibiskupství. „Z naší strany nabízíme pomoc při duchovní formaci a etické výchově,“ dodal arcibiskup Jan Graubner.

Svoji podporu záměru vyjádří všechny strany v memorandu o spolupráci. Podepsat by ho měly v nejbližších týdnech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama