JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2019 19:16:00

Zábavní vědecký park VIDA! přivítal miliontého návštěvníka

Zábavní vědecký park VIDA! přivítal miliontého návštěvníka

25. ledna 2019 přivítal zábavní vědecký park VIDA! miliontého návštěvníka. Stala se jím Adriana Pertlová z Brna. Do VIDA! přišla se svou dcerkou a s kamarádkou.

Mezi gratulanty, kteří jubilejní návštěvnici předali roční vstupenku a dárky, byl hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek a ředitel VIDA! Lukáš Richter. VIDA! science centrum provozuje příspěvková organizace Jihomoravského kraje.

„Jsem rád, že jsem dnes mohl přivítat miliontého návštěvníka VIDA! science centra. VIDA! má za sebou čtyři roky existence a už nyní patří mezi nejnavštěvovanější turistické atrakce celého kraje. Je vidět, že centrum ve své snaze o spojení zábavy a poučení přichází se stále novými nápady a projekty. Kraj se podpoře vědy a výzkumu věnuje dlouhodobě, a proto bude mít toto zábavní vědecké centrum od nás vždy zelenou. Přeji centru další statisíce spokojených návštěvníků,“ řekl Bohumil Šimek, hejtman Jihomoravské kraje.

„Snažíme se návštěvníkům přinášet stále něco nového. Od února budeme například promítat nový 3D film Oceány: Naše modrá planeta. Nové je i naše představení pro nejmenší návštěvníky Albatros, které uvádíme v Divadle vědy. V červnu chystáme otevření venkovní expozice a v průběhu roku obměníme naši dočasnou výstavu. Záleží nám na tom, aby si naši návštěvníci svět poznání opravdu užili,“ sdělil Lukáš Richter, ředitel VIDA!

Stotisící návštěvník vstoupil do budovy zábavního vědeckého parku VIDA! dne 4. června 2015, půlmiliontý pak 29. března 2017. Jen v roce 2018 zavítalo do VIDA! 259 000 lidí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama