Mgr. Miroslav Žbánek, MPA

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2019 16:56:00

Během holokaustu přišli Olomoučané o několik tisíc sousedů židovského původu

Během holokaustu přišli Olomoučané o několik tisíc sousedů židovského původu

Šest miliónů lidí bylo zavražděno, miliony dalších si to ale budou pamatovat. Speciální akci, která má zdůraznit Mezinárodní Den památky obětí holocaustu, organizuje Světový židovský kongres. K akci se připojili také představitelé Olomouce.

 „Během holokaustu přišli Olomoučané o několik tisíc svých sousedů židovského původu. Jejich vrazi se snažili památku na tyto lidi úplně vymazat z obecného povědomí. Proto je mimořádně důležité si oběti holokaustu pamatovat a znovu připomínat,“ řekl primátor Mirek Žbánek.

Kampaň Světového židovského kongresu, kterou u nás organizuje Federace židovských obcí, má přinést více povědomí o dni památky obětí holokaustu a zajistit, aby se na tyto události nikdy nezapomnělo. Cílem kampaně je, aby se co nejvíce lidí vyfotilo s nápisem We Remember a přidalo pak fotografii s hashtagem #WeRemember například na profil na sociálních sítích.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama