JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2019 21:01:00

Je nutné rovnoměrnější rozdělení daní mezi jednotlivé kraje

Je nutné rovnoměrnější rozdělení daní mezi jednotlivé kraje

Hejtman Šimek se zúčastnil pracovní snídaně s ministryní financí.

Na českou daňovou politiku byla tentokrát zaměřená byznys snídaně s ministryní financí Alenou Schillerovou, která se konala 25. ledna 2019 v hotelu Barceló Brno Palace. Akce pro představitele byznysu a politického prostředí se zúčastnil také hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

Tématem debaty byly daňové výhledy, EET, zjednodušení a výběr daní nebo reverse chargé, kdy toto opatření by mohlo začít fungovat v ČR od 1. 7. 2020.

„S ohledem na vzrůstající počet obyvatel JMK dochází k poklesu podílu na příjmu ze sdílených daní JMK na počet obyvatel ve vztahu k ostatním krajům, protože koeficient, kterým se jednotlivé kraje podílejí na procentní části celostátního hrubého výnosu sdílených daní, se od roku 2005 nezměnil. Na základě výše uvedeného je nutné se zabývat rovnoměrnějším rozdělením daní mezi jednotlivé kraje,“ uvedl hejtman Bohumil Šimek.
Akci pořádalo vydavatelství Mafra ve spolupráci s obchodními partnery a odbornou veřejností.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama