Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2019 16:42:00

Společnost se pozná podle toho, jestli má k dětem úctu a jestli jim pomáhá

Společnost se pozná podle toho, jestli má k dětem úctu a jestli jim pomáhá

Projev prezidenta republiky při 4. Reprezentačním plese prezidenta České republiky

Milí moji přátelé,

Vítejte na dalším prezidentském plese. Rád bych se připojil ke vzpomínce na Luďka Munzara, protože, jestli si na to ještě pamatujete, tak on dělal seriál v televizi, který se jmenoval Prameny. Našel prameny všech řek s výjimkou řeky jediné, a to byla řeka Oslava. Seriál skončil, ale s panem Munzarem jsme se vydali do hlubokého lesa nad rybníkem Babín, a tam jsme ten pramen našli. Já pevně věřím, že teď to, co v životě dokázal, je pramenem inspirace pro mnoho dalších herců, a protože to nebyl jen velký herec, ale i velký člověk, tak je pramenem inspirace i pro mnoho dalších lidí.

Nyní mi dovolte, abych již přešel k programu našeho setkání. Chtěl bych poděkovat všem, kdo přišli. Vím, že vstupné je poněkud nekřesťanské, ale na druhé straně slouží pro dobrý účel. Bez jakékoli koruny režijních nákladů, protože všichni dělají zadarmo, výtěžek tohoto plesu půjde dětem, a to jednak Fondu ohrožených dětí, to je problém Klokánku, kam pravidelně odvádím podstatnou část svého platu, ale zatím se ke mně mnoho lidí nepřipojilo, a děkuji vám, že jste se tímto způsobem připojili, a moje paní má zase nadaci, která pomáhá postiženým dětem. Ne tedy týraným, ne ohroženým, ale jinak postiženým. Víte, přátelé, dospělí lidé si většinou pomohou sami, ale společnost se pozná podle toho, jestli má úctu k dětem a jestli těm dětem dokáže pomáhat. Náš ples alespoň malým dílem k této pomoci přispěje, a já vám za to ještě jednou děkuji.

Uvažovali jsme o několika hororových scénách, kterými bych osobně oživil průběh našeho plesu. Řekl jsem paní Monice Babišové, že ji čeká nejhorší okamžik v jejím životě, až ji vyzvu k tanci, ale dnes se vymluvila, že má dlouhé splývavé šaty a že tančit nebude. Ale jak znám české novináře, vím, že to budou interpretovat tak, že naše přátelská spolupráce s Andrejem Babišem tímto skončila. Není to pravda.

Nicméně jeden horor zcela závěrem svého úvodního vystoupení jsem si pro vás nechal. Budu zpívat. Naštěstí ne příliš dlouho, neboť zatímco minule Hudba Hradní stráže neuměla Valčík na rozloučenou, byl jsem informován, že už se to teď naučila, a já tedy na začátek provedu svoji milovanou ženu na melodii Valčíku na rozloučenou, nemá tak dlouhé splývavé šaty jako paní Monika. A společně si můžeme zavzpomínat i na slova, která jsou údajně ve skotštině, nikoli v angličtině. A nyní se opřete do opěradel svých židlí a poslyšte můj zpěv. We'll take a cup o' kindness yet, for auld lang syne. To je vše.

Všem přítomným i nepřítomným přeji a cup of kindness, což bych tedy přeložil jako pohár laskavosti. Zahoďte své každodenní starosti za hlavu, mějte se rádi a buďte na sebe laskaví.

Děkuji vám za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama