Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2019 14:38:29

Kdo „ řídí“ ve skutečnosti českou vládu?

Kdo „ řídí“ ve skutečnosti českou vládu?

Pondělní rozhodnutí vlády o uznání Juana Guaidó tzv. prozatímním prezidentem Venezuely ukázalo, jak je důležité mít v čele ministerstva zahraničí Petříčka, Hamáčka či Pocheho…prostě ministra z řad ČSSD.

 

    Hra pravice na poplach proti odklonu naší zahraničí směrem k RF a Číně ve které TOP 09 vyniká  před ODS je pouze honbou za udržení posledního zbytku jejich voličů.

  Česká vláda stejně jako v kauze novičok, nebo v hlasování o protiruských sankcí  potvrdila, že drží basu s Evropskou unií. V případě „prezidenta Venezuely“ občanům vyslala vzkaz, že jí není cizí ani znásilnění mezinárodního práva.

        Zatímco prezident Zeman marně svádí úsilí směřující k jeho setkání s prezidentem Donaldem Trumpem, Babišovo setkání s hlavou velkého bratra je po tomto vyjádření vlády opět o krůček blíže. Otázek pro společné jednání bude jistě dost. Nemusí tak zůstat jen u plnění slibu ČR  na  vyčleňování  dvou procent HDP na zbrojení ve prospěch NATO (USA), příslib podpory  na  další zapojení českých vojáků do zahraničních expedičních  misí ( v závislosti na vývoji např. v Afghánistánu), či hledání možnosti a způsobu  zapojení  se amerických firem do dostavby jaderné elektrárny.

      Pokus o destabilizaci a státní převrat v Bolívarovské republice Venezuela je dalším krůčkem eskalace válečného napětí, ve kterém Spojené státy představují dominantní roli a potvrzují tak vývoz své demokracie do zemí, kde potřebují nastolit svůj režim.

      Květnové volby do EP budou hlasováním, jakou roli chce naše republika v tomto společenství sloužící zájmům nadnárodního kapitálu plnit. Zda budeme slepě pokračovat v politickém kurzu směřující k jejímu zániku či napomáhat reformovat toto nesourodé uskupení. Na "Brexitu"  nám bohužel  Evropská unie ukazuje, že zatím není připravena  ani ke změnám kosmetickým !

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama